Esküvőfotózás árajánlat-WallaÁdám - Kivonatok-


-2020-


Kedves jegyespár!


Köszönöm megkeresésetek, örömmel mutatom be a 2020-as évre szóló árajánlatom, melyben reményeim szerint minden felmerülő kérdésetekre megtaláljátok a kielégítő válaszokat!

Filozófiám:


Esküvőfotózások alkalmával nagy hangsúlyt fektetek a rugalmasságra, mind a nagy napon, mind azt megelőzően a napi menetrend összeállításában. Megvannak a berögzült szokásaim, de a pár igényeire odafigyelek, igazodok azokhoz. Fontosnak tartom, hogy minden az elképzeléseitek szerint történjen, vagyis részemről semmi nem múlik plusz 1-2 órán, pár fényképen, viszont nektek lehet, hogy emiatt ér véget rossz szájízzel a nap. Az események folyamán nem szoktam a középpontba kerülni, azt meghagyom a ceremóniamestereknek. A háttérben dolgozom, hogy észrevehetetlenül ténykedhessek. De persze mikor a vendégsereg összeáll a csoportképekre, akkor hallatom a hangom. Az egész nap során egyébként természetesen igyekszem a legközvetlenebb lenni.

A „kreatív”:


A kreatív fotózásra (amennyiben az esküvővel egy napon tartjátok) nagyjából 1,5 órát szoktam javasolni. Ez nem kőbe vésett szám, azonban tapasztalatom szerint ezt az időt szokták a párok mosolyogva viselni. Ennyi időbe nálam általában 1-2 helyszín fér bele kényelmesen, de ezt lehet pörgetni is, volt már, hogy csak fél óránk volt „kreatívozni”. Természetesen itt is igaz, hogy amennyiben szeretnétek, több időt is tölthetünk vele, csak azon múlik, hogy hogyan tudjuk a napi forgatba beilleszteni. Leírom, bár sajnos az esküvő napján ezt nehéz tartani, de a legjobb időszak erre a naplementét megelőző körülbelül 2 órában van.


A”kreatív” II.:


/Másnapi kreatív pro és kontra/
Mellette nagyon sok érv szól. Leginkább azt szoktam felhozni, hogy a legjobb napszakra lehet időzíteni, valamint, hogy „stresszmentes” képeket lehet készíteni. Nem vagyunk helyhez kötve, bármi, amit megálmodtok, megvalósítható. Ahogy az előbb is írtam, napnyugtát megelőzően szoktam javasolni, de ebben sem szabok szívesen időkorlátot. Ellene csak néhány, úgy, mint az esetleges fáradtság és persze a plusz költség.

Amit az egész napos fotózásról mindig elmondok:


Azt írtam már, hogy rugalmas vagyok? :) Nem szoktam megszabni, hogy 8 vagy 14 óra rendelkezésre állás foglaltatik a csomagban. Egész napos fotózások alkalmával már a készülődés kezdeteitől részt veszek a napi forgatagban, nagyjából éjjel 1 óra, fél 2-ig. Ebben az időben fotózok mindent, amit látok. Smink, fodrász, a kellékeik, csokor, gyűrűk, cipők, ruhák, öltözködés. Itt meg is állok. Öltözködést szeretek a vőlegénynél és menyasszonynál is fotózni, ugyanakkor, ha a távolság nem engedi, akkor a menyasszonyokat részesítem előnyben. ;) Folytatva a sort: első pillantás, kreatív (másnéven: páros) fotózás, egyházi és/vagy polgári ceremónia, az azokat követő gratulációk. Megint egy megálló: a gratuláció. Sokan elhanyagolják, sajnos, de én szeretem és ajánlom is végig követni. Ez a legjobb alkalom, hogy minden résztvevőt boldog pillanatában megörökíthessek. Ilyenkor beállok a pár mögé, mosolygós és boldog képek garmadáját készítem el. Visszatérve: nagy csoportkép, kis csoportképek, lakodalmi pillanatképek (a vacsora elfogyasztása kivételével). Nyitótánc, tortavágás, keringő menyecsketánc, csak, hogy a sztenderd, legmegszokottabb eseményeket említsem. És miért írom, hogy nagyjából 1 óra, fél 2-ig? Mert tapasztalatom szerint eddig vannak olyan történések, amiket kell és érdemes megörökíteni. Ezt követően már lazul a násznép is, és önfeledtebb a buli. :)

A mennyiség filozófiája:


A fotósok 2 szemléletet képviselnek általában. Az egyik szerint 300-400-500 képben (ki-ki a maga gondolata szerint adja meg) is be lehet mutatni egy esküvőt maradéktalanul, míg a másik szerint minden fontosnak vélt mozzanatot érdemes és meg is kell örökíteni. Attól függetlenül, hogy értem az első táborhoz tartozókat, én az utóbbi felfogást követem. Általánosan 1000 körüli darabot adok át. De ez a szám valójában semmit nem jelent, ez legtöbbször nem rajtam múlik. Természetesen függ attól, hogy a készülődés fotózását igényli-e a pár, hány ceremóniát kell fotóznom, mekkora a vendégsereg, mennyi közös csoportképet szeretnének készíttetni, mennyire aktívak a tánctéren, stb, stb. Nem szeretek visszatartani fotót, de csak azért nem is adok át képet, mert ugyan nem szép, de „kell még 20 fotó az 1000-hez…” Úgy tapasztaltam, mind fotósként, mind a saját esküvőmet is megélve, hogy hihetetlenül gyorsan elszalad ez a nap, rengeteg arc és pillanat eshet ki az ember fejéből. Ezért is vallom a kevesebb nem több filozófiáját.

Az átadás ideje, módja:


Szezon elején 3-4 hét, ami a szezon közepére 6-7-re, a végére pedig 8-10-re szokott nőni. Le se kellene írjam, de természetesen igyekszem, amennyire csak tudok, viszont semmiképp nem szeretek kapkodni, a minőség rovására a feszített munkatempó nem mehet. Minden esetben sorrendben dolgozok, korábbi esküvő korábban kerül átadásra. Az elkészült „anyagot” egyedileg gravírozott fa dobozos pendrive-on adom át, vagy postázom. (Ez utóbbi esetben online is elérhetővé teszem.) 3 felbontásban küldöm el: teljes méretben az igazán nagy nyomatok miatt (13x18 cm-nél nagyobb előhívás esetén, hozzáteszem, ritka, hogy valaki ekkorát csináltasson, de nem példátlan), 2048 pixeles felbontásban, Facebookon történő használatra és 13x18 cm-nél kisebb előhívásra, online küldésre. Valamint 640 pixeles felbontásban. Az átadott képek minden esetben utómunkán esnek át, vízjelet vagy logót nem tartalmaznak.

Az egész napos fotózás ára 2020-ban: 275.000 Ft

Amit az egész napos fotózás nem tartalmaz:


Útiköltség:
Szeged 30km-es körzetében nem számolok fel, egyéb helyszínekre kalkulált, (üzemanyag)ár.

Szállás-biztosítás:
Igyekszem rugalmasan kezelni a kérdést, mert tudom, hogy ez is fontos tényező, Szeged-Budapest vonalon nem tartok igényt rá, egyéb településeken megbeszélés kérdése.

- Jegyesfotózás: /40.000Ft/

- Az esküvő napjától eltérő kreatív (páros) fotózás: /25.000Ft/

- Az esküvő általatok kiválasztott képeiből slideshow összefűzése: /15.000Ft/

- Fotókönyv: prémium minőségű fotókönyv, Fuji matt 130-150g-os, ujjlenyomatra rezisztens fotópapírra, keménytáblás textil, műanyag, műbőr vagy bőr borítóval, borítóképpel. (Az árak a szerkesztés és a postázás költségét is tartalmazzák.)
- 20x20 cm-es fotókönyv, 10 lap (20 oldal): /23.900Ft/
minden további lap: 1.680 Ft

- 30x30 cm-es fotókönyv, 10 lap (20 oldal): /29.900Ft/
Minden további lap: 2.450 Ft


Bővebb info a fotókönyvről itt!

Kisebb csomag opciók, az esküvői szezonon kívüli időpontokban:


/Novembertől áprilisig - kialakult szokásom szerint szezonban csak egész napos esküvőt áll módomban fotózni./

- Jegyesfotózás: /40.000 Ft/
- Készülődés fotózása: /75.000 Ft/
- Ceremónia, ceremóniánként, gratulációval és csoportképekkel: /75.000 Ft/
- Kreatív (páros) fotózás: /75.000 Ft/
- Lakodalom: /75.000 Ft/
- 1 ceremónia+családi ebéd: /140.000 Ft/
- 1 ceremónia+kreatív fotózás: /160.000 Ft/
- 2 ceremónia+kreatív fotózás: /200.000 Ft/

A kölcsönös szimpátia kérdése:

Szeretek időt szakítani a megismerkedésre, fontosnak tartom, hogy megismerjem azokat, akik rám bízzák addigi életük legemlékezetesebb napjának megörökítését. Úgy tapasztalom, hogy sokat segít a nagy napon, ha nem ismeretlenként dolgozok, hanem van már némi történetünk. :) Erre tehet még egy lapáttal a jegyesfotózás is. Sokszor azért ajánlom, hogy azok is elhiggyék magukról, akik addig nem tapasztalták, hogy róluk is lehet jó képeket készíteni. Ezeken az alkalmakon megismerik, a stílusom, és már ismerősként tekintenek rám a következő találkozásunkkor. De nem pusztán arról szólnak ezek az alkalmak, hogy összecsiszolódjunk. Igyekszem ebből is élményt kreálni, egy amolyan sokadik randit köztetek, egy jó hangulatú délutánt együtt.

Egy kis plusz:

Sokszor kérdezik tőlem, hogy videóst is tudok-e ajánlani, vagy van-e akivel szoktam rendszeresen együtt dolgozni. Ezt megelőzve a Redfocus films csapatával kitaláltuk, hogy ha együtt rendelnek minket esküvőre, akkor némi kedvezményt adunk. Ez nálam együttes megbízás esetén 8.000 ft-ot jelent az egész napos esküvő árából. Az ő részleteikről érdeklődjetek náluk: http://redfocusfilms.hu


Felmerülő kérdéseiteket az alábbi elérhetőségeken feltehetitek:wallaadam@gmail.com
+36-70/419-64-86

Folyamatosan frissülő referenciáim ezeken a linkeken tekinthetitek meg:
Facebook / Instagram / Honlap

Az elmúlt évek képeiből készült slideshow-im itt tekinthetitek meg: 2019 / 2018 / 2017 / 2016 / 2015