A fotókönyv

A fotókönyvet kétféle méretben kérhetitek:
20x20cm-es vagy 30x30cm-es. (A képeken az utóbbit láthatod. Én ezt is szoktam ajánlani, szerintem megjelenése impozánsabb, több és nagyobb képek férnek bele, hatása is maradandóbb.)

Belső anyagokat tekintve:
Lapjait lézer levilágítással fotópapírra világítják, majd előhívják. Az eljárás megegyezik a hagyományos fénykép előhívással. A "nyomtatás" során nem használnak festéket, a kép a fotópapírban kémiai úton jön létre, mely felülmúlja a nyomdatechnikával elérhető képminőséget. A legjobb minőség érdekében Fuji Crystal Archive Supreme fotópapírral, Kodak vegyszerekkel történik az előhívás. A kiváló minőség következtében tartós szín- és tónusegyensúly érhető el, mely akár több év elteltével sem változik. Az albumok lapjai prémium minőségű és vastag papírból készülnek. Ez, amellett hogy időtálló, sokkal exkluzívabb megjelenést biztosít az albumnak. A könyv minden lapja síkban nyílik, mely akár egész lapos képek készítésére is tökéletes módot ad. Fontos tudni, hogy a papír 100%-ban ujjlenyomatmentes, így a könyv hosszú ideig megőrzi eredeti szépségét. A lapokat tartós kötés tartja egyben, mely egy valódi könyv érzetét kelti. Az összeállításnál nem elégszem meg az alacsonyabb minőségben készülő fotókönyvek magazin jellegű kialakításával, csakis a legjobb minőségre, tartós kialakításra és prémium megjelenésre törekszem, így választottam nyomdát és könyvkötőt.

Külső borítás:
A borító típus és a kötészeti anyag körültekintő megválasztása fontos dolog, nemcsak a fotókönyvről alkotott első benyomás és esztétikai érték miatt, hanem a tartósság miatt is. Az albumok a legjobb minőségű alapanyagokból készülnek, ami a borítók alapanyagában is megmutatkozik. Minden darabot kemény borítóval készíttetek. Személy szerint a bőr borítást ajánlom, ezekről mintát lentebb találhatsz. Ilyen borítással megjelenésükben és tartósságukban is kiemelkednek az átlagos fotókönyvek közül.


A könyv oldalait egyszerű, modern stílusban szerkesztem, a képek fehér hátteret kapnak. Úgy tapasztalom, hogy ez a letisztultság a legtöbbek tetszését elnyeri és mentes a különféle irányzatoktól, később idejétmúlttá, esetleg "cikivé" váló dolgoktól.
Az előhívóba küldés előtt természetesen megmutatom az oldalak kinézetét, elrendezését, melyeken, ha szükségesnek látjátok, akkor tudtok módosítani.
Sajnos van egy maximum korlát is, amit biztonsággal be lehet köttetni: 50 oldal, vagyis 25 lap könyvenként. Az exkluzív, minőségi hatás és tartósság miatt ennél többet nem lehet egy könyvbe zsúfolni, ennél vastagabb és súlyosabb beltartalmat a gerinc egyszerűen nem bír el.

Oldalanként 4-6 fotót ajánlok beválogatni. Ennél több zsúfoltnak tűnik, és elveszik a lényeg, nehezen kivehetők az alakok rajta. Természetesen van úgy, hogy 1 képet szeretnétek 1 lapra, ennek technikai akadálya nincs.
A képek kiválogatása a ti feladatotok. Miután megkaptam a fotókat, néhány nap alatt összeállítom a kinézetet, majd az utolsó "oké" után 5-7 nap alatt készül el az albumotok. Szegeden szeretem személyesen átadni, más városokba csomagküldő viszi ki, így ez sem telik sok időbe.


BoritoKatalogus

A borítókatalógust a képre kattintva megtalálod!

Textil, műanyag, bőr, műbőr, anyagok közül tudtok választani. (Személy szerint a 100-as vagy 300-as sorozatot ajánlom.)